Ik zoek een coach

Een coach zoeken

“Ik zoek een coach”! Whooohoooo, dan zit je hier helemaal goed. Voor coaching ben je bij ons namelijk in goede handen. Op het moment dat je voor jezelf hebt besloten dat je actief op zoek gaat naar een coach, dan is dat de eerste stap om dromen om te zetten in resultaten. Veel mensen kunnen een coach gebruiken maar komen nooit tot het punt dat ze daadwerkelijk ook een coach gaan zoeken.

Het feit dat jij op de pagina ‘ik zoek een coach‘ bent, betekent dat jij deze eerste stap gaat zetten. Wij gaan je helpen om een coach te vinden waar jij helemaal happy van wordt! Liever zelf een coach vinden? Op deze pagina:

Direct zelf een coach zoeken

Ik zoek een coach, maar waarom?

Een coach zoek is voor de meeste mensen niet gelijk voor de hand liggend. Waarom? Coaching is nogal een breed vakgebied. Er zijn duizenden coaches in Nederland. Alleen bij de NOBCO (Nederlandse orde van beroepscoaches) zijn al ruim 2600 coaches geregistreerd. Ieder met zijn eigen ervaring en expertises. Een geschikte coach zoeken is dan ook niet altijd makkelijk. Als oudste coachingsbureau van Nederland kan coaching.nl je helpen de beste coach te vinden voor jouw specifieke situatie.

 • Je voelt je richtingloos of verdwaald

  Als je je verloren en richtingloos voelt, ben je niet de enige. Veel mensen dwalen door het leven zonder écht een plan te hebben. Een coach kan dit veranderen door je ware doel te achterhalen en je te helpen focus te houden. Als je eenmaal dat uiteindelijke doel voor ogen hebt, is het werken met een coach de ideale manier om in kleine, handelbare stappen je doel(en) te realiseren.

 • Focus, focus, focus

  Omdat je die herhaling nodig hebt; je hebt die consistentie nodig. We moeten voortdurend aan onze ideeën worden herinnerd – dag in dag uit, week na week. Een coach zorgt ervoor dat je consequent de dingen die belangrijk voor je zijn, doet, volgt, meet en verbetert. De consequente focus om je dichter bij je doel te brengen is een sleutel tot succes.

 • Je hersenen trainen in een winnende mindset

  Alle topsporters hebben coaches om hun lichaam te trainen maar wat topsporters echt onderscheidt, is hun winnende mindset. Mind over materie telt écht – niet alleen in de sport maar ook in je werk en het  leven. Als je wilt ontwikkelen, moet je denken als een winnaar – en een goede coach traint jouw hersenen om precies dat te doen.

 • Pure helderheid

  Een goede coach is getraind om je betere vragen te stellen dan je zelf zou kunnen bedenken. Coaches helpen je extreem duidelijk te krijgen wie of wat je wilt zijn. Ontdek je passie en de reden waarom je op deze wereld bent!

 • Uitstelgedrag is verleden tijd

  Een goede coach helpt je om ‘pijn’ om te zetten in iets dat je van brandstof voorziet. Veel mensen zijn erg goed in het spelen van verstoppertje omtrent hun emoties en gedachten.  Een goede coach is iemand die de onderbouwing van menselijke psychologie en het gedrag begrijpt en van daar uit kan toepassen om gedrag daadwerkelijk te veranderen.

 • Benut je volledige potentie

  Als je jezelf wilt ontwikkelen, moet je de lat hoger leggen. Maar van dag tot dag kun je je doelen gemakkelijk uit het oog verliezen door de dagelijkse drukte. Een goede coach zorgt ervoor dat je je volledige potentie benut door je te vertellen dat je groter kan gaan denken. Een coach ziet jouw potentieel en daagt je uit deze te benutten.

 • Bespaar tijd en onnodige stress

  Een coach die ervaring heeft in hetgeen je probeert te ontwikkelen zal je helpen om jouw eigen vooruitgang te versnellen. Je hebt advies nodig van iemand die het al eens heeft gedaan. Iemand die op het niveau is waar jij graag naar toe wilt.

 • Objectieve feedback

  Je bent op zoek naar objectieve feedback over of hetgeen je doet ook echt zin heeft , zowel moreel als qua doelen die we nastreven. Je wilt weten of je de goede richting uit gaat. Een coach kan je een objectieve beoordeling geven of je op het juiste pad zit.

 • Vertrouwen terugwinnen

  Wanneer je een tijdje hebt zitten worstelen, is het gemakkelijk gedemotiveerd te raken en het vertrouwen in je eigen kunnen te verliezen . Door je terug op het goede pad te brengen, helpt een coach je om het vertrouwen en de motivatie te herontdekken die je nodig hebt om écht te veranderen.

Niet één coach is hetzelfde

Coaching is één van de beste investeringen, zowel voor jou zelf als voor je werkgever (als je die momenteel hebt)! Verschillende onderzoeken hebben dit aangetoond. En deze investering rendeert dubbelop als je de juiste coach weet te vinden.

Iedereen kan zich tegenwoordig ‘coach’ noemen, zelfs als ze daar amper een opleiding voor hebben gehad. Het aantal coaches in Nederland groeit dan ook explosief. Op het moment dat je een coach zoekt kan het daarom lastig zijn om de juiste coach te vinden, temeer omdat niet één coach hetzelfde is. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en er zijn verschillende specialismen (zie soorten coaching).

Coaching is daarnaast een veel gebruikte term. Coaching wordt dan ook vaak verward met andere verwante disciplines zoals training of therapie. Er zijn echter significatie verschillen, maar anderzijds ook een bepaalde mate van overlap. Onderstaande afbeelding kan je helpen te bepalen of coaching datgene is wat jou verder gaat helpen, of dat je toch beter een therapie of training kan volgen.
Een coach zoeken? Verschil tussen therapie, coaching & training
Het mooie en soms overweldigende aspect van coaching is dat er weinig industrie-standaarden zijn. Er is een veelvoud aan filosofieën en benaderingen binnen coaching. Professionele coaches bieden je in ieder geval een veilige omgeving waarin jij jouw grootste angsten, uitdagingen en kansen gaat ontdekken. Maar eerst is er de uitdaging om de coach te vinden die past bij jouw situatie en persoonlijkheid. Die ‘goede coach’ van je collega of vriend hoeft namelijk niet de beste coach voor jou te zijn.

Een goede coach zoeken

Om jou verder te helpen in de zoektocht naar een goede coach willen we even een aantal coach kwaliteiten uitlichten. Een professionele coach heeft een meervoud aan kwaliteiten, waarmee hij of zij jou verder kan helpen in het realiseren van jouw wensen.

 • Een goede coach is te vertrouwen.
  Professionele coaching draait 100% om vertrouwen en integriteit. Aan een professionele coach kun je alles toevertrouwen, zonder bang te hoeven zijn dat hetgeen binnen de sessie met elkaar is besproken met derden wordt gedeeld.
 • Een goed coach is uit op jouw succes.
  Een professionele coach geeft, in de relatie met jou, maar om één ding en dat is dat jij succesvol bent. Dat is zijn enige ‘agendapunt’.
 • Een goede coach is resultaatgericht.
  Coaching is gericht op het behalen van het door jouw gewenste resultaat. Dit zal hij derhalve ook meetbaar (willen) maken. Een professionele coach helpt je ook de maatstaven voor jouw persoonlijk succes te definiëren.
 • Een goede coach werkt eclectisch.
  Jij en jouw situatie zijn uniek. Dit verlangt een ‘eclectische’ aanpak. Een professionele coach kent derhalve geen standaard aanpak, maar past de coachingsstrategie aan jouw persoonlijkheid, situatie en wensen aan.
 • Een goede coach is een ster in luisteren.
  Coaching gaat over jou, jouw doelen en de weg die jij kan bewandelen om deze te bereiken. Alleen een coach die goed kan luisteren kan je werkelijk begrijpen en je helpen nieuwe wegen te ontdekken.
 • Een goede coach veroordeeld nooit.
  Een professionele coach kan je, zonder enig oordeel over jou als persoon, op een vriendelijke en zachte manier confronteren met je ineffectieve gedachten, overtuigingen en gedrag. Jij bent wie je bent en dat is goed zoals het. Een coach met een oordeel is ‘iemand met een mening’, maar geen coach.
 • Een goede coach weet wat verantwoordelijkheid is.
  Een professionele coach is verantwoordelijk voor een professioneel coachingproces, maar nimmer voor het resultaat. Als je denkt dat de coach jou of je situatie gaat veranderen, dan heb je pech. Daarentegen helpt de coach jou echter de grenzen van jouw verantwoordelijkheid te (her)kennen en daar zo optimaal mogelijk mee om te gaan.
 • Een goede coach daagt je uit.
  Iedere (grote) verandering zal je uit je comfortzone halen. Een professionele coach zal je uitdagen te veranderen en om dingen te doen die je anders niet zou doen. Alleen dan zul je écht groeien.
 • Een goede coach werkt samen.
  Professionele coaches weten niet alleen heel goed met (bijna) iedere ‘cliënt’ samen te werken, maar hebben ook een gedegen netwerk van gespecialiseerde coaches waarnaar ze, in geval dat nodig mocht zijn, kunnen doorverwijzen.
  Genoeg over een aantal kernkwaliteiten van een coach. Je wilt vast aan de slag met het zoeken naar een coach.

Voordat je gaat zoeken naar een coach

De belangrijkste vraag voordat je gaat starten met het zoeken naar een coach is; “Ben je er zelf helemaal klaar voor”. Het belangrijkste onderdeel van succesvolle coaching is of jij ook daadwerkelijk klaar bent om te veranderen.

Veranderen gaat namelijk niet vanzelf. De beste coaches ter wereld kunnen je niet veranderen als je er zelf (nog) niet klaar voor bent. Verspil geen tijd, geld en energie als je niet klaar bent voor verandering in je leven.

Als je hebt besloten dat je er klaar voor bent om uit ‘oude (vaak ineffectieve) patronen te doorbreken, dan is het zinvol om voor jezelf eerst een aantal zaken te overwegen en eventueel op papier te zetten:

 • Wat wil je bereiken? “Meer duidelijkheid krijgen over je doelen” kan hierbij ook je doel zijn,
 • Wat voor soort coach past bij jouw doel(en)? Er zijn vele soorten coaching, dus ga na wat het beste bij je past of vraag ons om advies.
 • Hoeveel ben je bereid te investeren? Niet alleen in geld, maar ook in tijd, energie en emotie.
 • Ben je iemand voor een meer gestructureerde aanpak of past een intuïtieve, ‘we zien wel waar het schip strand’, aanpak beter bij je?
 • Heb je voorkeur voor een mannelijke of vrouwelijke coach?
 • Vind je leeftijd of ‘volwassenheid’ in de zin van levenservaring belangrijk?
 • Is de coaching voor jou locatie afhankelijk? Waar wil je gecoacht worden?
 • Is het gewenst dat ze specifieke ervaring(en) en/of expertises hebben?
 • Heb je mogelijk een voorkeur voor bepaalde benaderingen, methoden of technieken?
 • Zijn er karaktereigenschappen, vaardigheden en capaciteiten, waarvan je zou willen dat de coach die heeft?

Zodra je deze vragen hebt beantwoord zijn er 2 manieren om een goede coach te vinden.

 1. Je gaat zelf zoeken want kan best zelf een coach vinden.
 2. Je laat coaching.nl de beste coach selecteren aan de hand van jouw wensen, behoeften en persoonlijkheid.

Tijdens het zoeken naar een coach

Op het moment dat je jouw zoektocht naar een coach bent gestart en een selectie hebt gemaakt, kunnen de volgende vragen aan de coach je helpen een definitieve beslissing te nemen.

 • Heb je een bepaalde aanpak? Kun je daar iets over vertellen?
 • Welke resultaten heb je bereikt met andere klanten? Hoe heb je dat gemeten?
 • Heb je referenties, waar ik over kan lezen of die ik kan benaderen?
 • Werk je alleen of heb je iemand die jouw werk monitort?
 • Heb je zelf een coach (of mentor, of trainer)?

Heb je uiteindelijk jouw selectie weten te beperken tot een top 2 of 3, bel de potentiële coaches dan eens om te kijken met wie je de beste ‘chemie’ ervaart. Dit geeft je in ieder geval een eerste indruk. Twijfel je nog? Volg als laatste dan gewoon je intuïtie en je hart, in veel gevallen zijn dit, in zo’n situatie, de beste raadgevers.

Maar… het selecteren van een kwalitatieve coach is een belangrijk proces. Je investering moet wel de moeite waard zijn! Vergeet niet dat wat belangrijk is voor jou, dat niet belangrijk hoeft te zijn voor een ander. Het is jouw leven, het zijn jouw doelen of die van jou en je werkgever en jij zoekt iemand die je kan helpen groeien.

De website coaching.nl is in het leven geroepen om jou te helpen de juiste coach te vinden of (nog beter misschien) er één voor jou te vinden! Wil je graag dat wij dat voor je doen, neem contact met ons op zodat we samen een coach kunnen vinden waar je helemaal happy van wordt! Dat is ons werk, we doen dit dagelijks en durven inmiddels te zeggen dat we daar verdomd goed in zijn geworden!

Ik zoek een coach | Coaching.nl - 27/7 de beste coaching

De beste coach vinden voor jouw situatie

Je zoekt een coach? Wil je sneller groeien en eerder je doelen bereiken? Nog meer potentie uit je leven halen? Wil je jezelf weer gelukkig voelen? Of wil je nog een jaar lang aanmodderen? Nog een maand ongelukkig zijn? Nog een week zo’n beknellend gevoel hebben? Wat je situatie ook is, wij kijken graag samen hoe we je verder kunnen helpen.

Denk je dat jij op je sterfbed eerder spijt hebt van die investering die je hebt gedaan in een coach of spijt over het feit dat je die keuze nooit hebt durven maken? De coaches van coaching.nl helpen je verder, écht! Wij zijn hiervan overtuigd dus dragen het volledige risico, geen vooruitgang?
Niet goed = geld terug!

Liever eerst wat meer lezen over coaching? Lees dan; Wat is coaching?

Summary
Ik zoek een coach
Article Name
Ik zoek een coach
Description
Help, ik zoek een coach! Whooohoooo, dan zit je hier helemaal goed. Voor coaching ben je bij ons namelijk in goede handen. Op het moment dat je voor jezelf hebt besloten dat je actief een coach gaat zoeken, ben je al een stap dichter bij je doel!
Author
Publisher Name
Coaching.nl
Publisher Logo