Coachend leiderschap   

Er is nog nooit zo veel behoefte geweest aan coachend leiderschap. De werkdruk is al hoog en wordt waarschijnlijk nog hoger, er worden nieuwe vaardigheden verlangd en ‘werkgeluk’ speelt een steeds belangrijkere rol. De moderne medewerker, met name millennials en de generatie Y, vereisen een ander leiderschap; niet langer instruerend maar ondersteunend en met meer aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling. Om managers te helpen deze transformatie te maken heeft Coaching Nederland het Action Learning programma ‘Coachend leiderschap’ ontwikkeld. Hierin leert de leidinggevende de moderne werknemer optimaal tot zijn of haar recht te laten komen.

 

Wat levert het Coachend leiderschap programma op

 • Het vergroot de betrokkenheid van de medewerkers,
 • de leidinggevende leert diens eigen unieke leiderschapsstijl te begrijpen,
 • het helpt de resultaten van zijn of haar team te verbeteren,
 • en leert hoe medewerkers op verschillende niveaus’ te coachen.

Learning on the job

Het Coachend leiderschap programma is zo samengesteld dat het ontwikkelen van de competenties vooral tijdens de uitvoering van het dagelijkse praktijk plaatsvindt. Praktisch en tijdbesparend. Naast korte stukjes theorie bestaat het programma uit oefenen en hierop (samen met de coach) reflecteren. Op deze wijze scherpt de leidinggevende diens coachende houding en vaardigheden steeds verder aan.

Het curriculum

Het Coachend leiderschap programma bestaat uit tien online modules.

 1. Introductie en voorbereiding.
 2. Houding en gedrag.
 3. De psychologie van gespreksvoering.
 4. Actief luisteren.
 5. Het C.O.A.C.H. model.
 6. Feedback ontvangen.
 7. Feedback geven.
 8. Motiverende gespreksvoering.
 9. Oplossingsgericht coachen.
 10. Afsluiting.

Na de online introductie is er een gesprek met de begeleidende trainer/coach over de leermethodiek, de inhoud van het programma en wat je als deelnemer nodig hebt om het programma tot een succes te brengen, ofwel wat je van de coach verlangt. Daarna werkt de deelnemers, ongeveer elke week een nieuwe module door, waarbij wekelijks contact is met de coach. De looptijd van het programma beloopt derhalve zo’n twee tot drie maanden.

No growth no pay

Het Coachend programma is op basis van No Growth No Pay. Dit zeggen dat er na (maximaal) drie maanden wordt afgerekend, op basis van vooruitgang en klanttevredenheid. De maximale investering van het hele programma is € 995,- exclusief 21% BTW. Voorwaarde is uiteraard wel dat de deelnemer zich committeert aan het doorlopen van het gehele programma.  

Je kunt vandaag starten

Nog een voordeel van het Coachend leiderschap programma is dat je nu meteen kunt starten. Als je zelf een UpGuide account aanmaakt, kun je in de UpGuide Academy meteen de eerste module volgen. Je kunt ook op de onderstaande button klikken en jezelf opgeven. Dan word je waarschijnlijk nog dezelde dag maar maximaal binnen 48 uur benaderd door de trainer/coach die je gaat begeleiden in het programma of diens vertegenwoordiger. 

Unieke kans voor onze nieuwe zakelijke relaties van Coaching Nederland

Omdat wij graag kennis maken met mensen en organisaties waar wij iets voor kunnen betekenen, hebben wij, exclusief voor CHRO’s van Nederlandse werkgevers, een aantal proefpakketten die wij graag kosteloos aanbieden, om daarmee onze kennismaking te vieren. Op deze wijze kan de organisatie kennis maken met onze dienstverlening op het gebied van het beter functioneren en ontwikkelen van medewerkers, teams en organisaties.

Een van de kennismakingsprogramma’s is het hierboven beschreven blended learning programma ‘Employee eXperience‘. Wilt u als daar als CHRO gebruik van maken? Klik dan op onderstaande button en laat uw gegevens achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.