Over coaching nederland

24/7 de beste coaching voor iedereen

Coaching.nl is onderdeel van Coaching Nederland (CNL), een coaching-bedrijf dat in 1993 is opgericht door Alex Engel. Coaching Nederland is daarmee één  van Nederlands oudste, beste en ook meest veelzijdige expert op het gebied van coaching van medewerkers, leidinggevenden, teams en directies.

 

Hier staan wij voor

Wij geloven: dat organisaties, teams en medewerkers willen, kunnen en moeten ontwikkelen om daarmee waardevol te zijn én blijven voor zichzelf en voor anderen.

Wij zijn: de Performance-Development-partner voor het functioneren en duurzame groeien van medewerkers, teams en organisaties.

Wij gaan voor: Het aan de gang houden en versterken van heel werkend Nederland, door het vergroten van de inzetbaarheid, productiviteit, ontwikkeling en positieve werkbeleving van medewerkers en directies alsmede voor betere resultaten voor de organisatie in zijn geheel, tegen lagere kosten.

Onze propositie is: het faciliteren van gegarandeerd effectieve coaching aangevuld met ‘action learning’ en andere waardevolle interventies zoals 24/7 online ondersteuning, tegen de beste prijs/kwaliteit verhouding.

Door middel van: duurzame en waardevolle samenwerkingsrelaties met organisaties en hun medewerkers alsmede met een landelijk netwerk van top-coaches en andere experts voor het faciliteren van ‘blended coaching’ en ‘blended learning’ voor medewerkers, managers, teams en directies.

Onze ambitie is: de hoogst haalbare waarde leveren aan onze klanten door, per definitie, de beste coaching te faciliteren voor persoonlijke- en professionele ontwikkeling van heel werkend Nederland.

Onze kernwaarden

Wij worden gedreven door de volgende waarden.

  • Betrokken: we verdiepen ons graag in de problematiek en wensen van organisaties en hun medewerkers. In het werken met medewerkers en teams signaleren wij ontwikkelingen en trends binnen organisaties. Door deze signalen terug te geven aan het bestuur of management van organisaties leveren wij waardevolle input bij de ontwikkeling van hun ‘human capital’.
  • Bevlogen: we denken met plezier mee en zoeken naar de beste oplossingen en interventies voor onze opdrachtgevers. Wij zijn thuis in de laatste trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied en maken samen met ons enthousiaste team van coaches graag het verschil bij onze opdrachtgevers.
  • Betekenisvol: wij zijn pas tevreden als we in deze snel veranderende en complexe wereld op een professionele manier waarde kunnen toevoegen en onze cliënten en opdrachtgevers daarmee helpen floreren.

Het Team

Naast de enorme input en inzet van veel coaches om Coaching Nederland (CNL) de organisatie te laten zijn die 24/7 de beste coaching voor iedereen biedt, is er een klein managementteam en zijn er enkele partnerbedrijven die zich op dagelijkse basis met het reilen en zeilen van Coaching Nederland bezig houden.

Alex Engel 

Alex Engel is oprichter van Coaching Nederland en naast geaccrediteerd Master coach in Nederland een autoriteit op het gebied van coaching. Hij coacht al sinds 1993 en is tevens oprichter van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches, schrijver van diverse boeken over coaching en andere publicaties over coaching en initiatiefnemer van- en investeerder in- UpGuide, Nederlands beste online coaching- en persoonlijk ontwikkel- platform. Alex is altijd op zoek naar hoe de dingen die wij met zijn allen doen toch nóg iets beter kunnen.

Erik Pronk

Erik Pronk is partner en houdt zich binnen Coaching Nederland vooral bezig om bestaande relaties nog tevredener te maken en het verbeteren van de ‘Customer Journey’ binnen de dienstverlening van de verschillende coaches. Als ex-sportleraar, reisleider, manager in grote organisaties en parttime-huisarts-praktijkondersteuner is Erik van vele markten thuis maar is vooral een mensen-mens, een begenadigd coach en een geweldig mens om mee samen te werken.

Adrienne Madsen

Adrienne Madsen is naast leadership-coach een actief en gedreven lid van het managementteam. Door haar lange ervaring in ‘Human Resources’ is zij binnen Coaching Nederland het aanspreekpunt voor onze HR-relaties. Daarnaast is Adrienne actief in het organiseren van de Meet-ups die Coaching Nederland regelmatig voor haar zakelijke relaties organiseert.   

Quint Engel

Quint Engel, inderdaad ‘zoon van’, leidt Westland Webdesign en is in het Coaching Nederland managementteam verantwoordelijk voor het webdesign en voor de SEO-marketing-strategie. Naast gepassioneerd ondernemer is Quint al 25 jaar actief in de autosport. De laatste jaren minder in wedstrijden maar meer als instructeur voor mensen die willen leren racen.

Partnerorganisaties

De organisaties Impr0ve-IT en IVIN Webhosting zijn verantwoordelijk voor het dagelijks operabel houden van alle IT binnen Coaching Nederland en op het UpGuide platform.

Oudejans Administratie en Advies is verantwoordelijk voor de administratie binnen Coaching Nederland b.v.