NL Leert Door

Gratis ontwikkeladvies t.w.v. € 700,-

Veel werknemers, werkzoekenden en ZZP’ers worden door de coronacrisis geraakt. De overheid ondersteund met gratis ontwikkeladvies en omscholing binnen de NL leert door regeling. Als specialist in loopbaancoaching is deze regeling op ons lijf geschreven.

Ruim 76% van de beroepsbevolking overweegt omscholing, doe je ook mee?

Nederland leert door

Nederland leert door regeling rijksoverheidDe overheid stelt in totaal €137 miljoen beschikbaar voor ontwikkeladvies, omscholing en/of bijscholing. Als onderdeel van een steunpakket van de overheid kunnen werknemers, ZZP’ers, flexwerkers en werkzoekenden een beroep doen op tegemoetkoming voor ontwikkeladvies en omscholing met de Nederland leert door regeling. Coaching Nederland is specialist op het gebied van loopbaancoaching en ontwikkeladvies . We ontzorgen je daarnaast uiteraard ook bij het regelen van de subsidieaanvraag. Op de pagina van de rijksoverheid vind je meer algemene informatie over de nl leert door regeling.

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hoopt dat veel mensen deze zomer al aan de slag gaan met een loopbaancoach. De minster zegt er het volgende over: “Onze arbeidsmarkt is snel aan het veranderen. Het is zaak dat iedereen zich daar goed op voorbereidt. Loopbaancoaches en -adviseurs kunnen mensen daarbij helpen. Nu is het moment om in actie te komen en zo’n ontwikkeladvies aan te vragen.”

Op deze pagina:

Wie kan er gebruik maken van de regeling NL leert door?

De regeling NL leert door is er voor iedereen van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt. De regeling ‘NL leert door‘ biedt dus zowel voor werkenden als voor werkzoekenden de mogelijkheid om ontwikkeladvies aan te vragen of omscholing te volgen. Dit geldt overigens niet alleen voor werknemers, flexwerkers, zzp’ers en ondernemers, maar ook voor mensen die nu geen werk hebben. Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt kan een gratis ontwikkeladvies aanvragen.

Nog even de voorwaarden voor jou op een rijtje:

Je bent tussen 18 en 66 jaar oud
Je hebt een band met de Nederlandse arbeidsmarkt.
Je bent werkzoekend, werknemer, zzp-er, flexwerker of ondernemer
Je vraagt een gratis ontwikkeladvies aan bij een loopbaancoach of -adviseur
De loopbaancoach van jouw keuze is gekwalificeerd en aangesloten bij de NOLOC
Jouw loopbaancoach registreert het coachingstraject en vraagt subsidie aan.

Wat is de deadline voor aanmelding?

Onze loopbaancoaches kunnen per 1 december de aanvraag weer voor je indienen. In totaal is er budget voor 50.000 trajecten. Dat lijkt misschien veel,  maar we verwachten dat deze subsidie snel zijn plafond weer bereikt. We adviseren je daarom om vast contact te leggen met een gecertificeerde loopbaancoaches naar keuze. Zo kun je alvast bij hem of haar je plek ‘reserveren’. 

Meer informatie ontvangen over Nederland leert door?

Nieuwsgierig of de NL leer door regeling ook voor jou van toepassing is? Of ben je aan het orrienteren en wil je gewoon wat meer informatie ontvangen? We begrijpen dat het ook best een beetje spannend kan zijn.

  Deze informatie aanvraag is vrijblijvend en je gegevens zijn veilig bij ons!

  Gratis ontwikkeladvies voor meer grip op je toekomst

  Met de ‘NL leert door’ subsidie wordt je in de gelegenheid gesteld om gratis ontwikkeladvies te krijgen en je te laten omscholen of bijscholen. Met begeleiding van onze loopbaancoaches krijg je in deze onzekere tijden weer meer grip op jouw toekomst.

  Ontwikkeladvies

  Met gratis ontwikkeladvies krijg je zicht op de mogelijkheden die er voor jou zijn op de huidige arbeidsmarkt. Is het nodig om je bij te scholen, liggen er voor jou kansen in een andere sector of zit je goed op je plek? Dat zijn vragen waar de loopbaancoach je mee kan helpen. Met gratis ontwikkeladvies kan je jezelf beter voorbereiden op een mogelijke overstap naar ander werk en vind je een baan die bij je past!

  Voordelen Ontwikkeladvies

  Nu gratis voor iedereen
  Inzicht in de arbeidsmarkt
  Inzicht in je talent
  Inzicht in kansen
  Advies voor de toekomst

  Omscholing of bijscholing

  Ruim 76% van de beroepsbevolking overweegt omscholing (poll). Er zijn een aantal richtingen te onderscheiden die je op kunt bij het overstappen naar een nieuw beroep. Dit zijn; ‘zelfde beroep, andere branche’ of ‘zelfde branche, ander beroep’ of ‘andere branche, ander beroep’. Wanneer je wilt omscholen naar een nieuw beroep, is het belangrijk om naar deze punten te kijken inzake de moeilijkheidsgraad.

  Voordelen Omscholing:

  Verbeterde baankansen
  Breder inzetbaar
  Duurzamere toekomst
  Meer plezier in je werk
  Groeimogelijkheden

  Hoe ziet het ‘Nederland leert door’ ontwikkeltraject eruit?

  Er zijn een aantal voorwaarden gesteld aan een ‘NL leert door’-ontwikkeltraject. Aan ieder ontwikkeladvies is een subsidiebedrag van € 700,- gekoppeld. Om de drempel voor aanvragers zo laag mogelijk te maken, loopt de aanvraag van de subsidie en de administratieve afhandeling ervan via de loopbaancoach. Je hoeft de subsidie dus niet zelf aan te vragen. Het ontwikkeladvies bestaat uit vier uur begeleiding met daarin:

  1. een interesse onderzoek,
  2. een competentieonderzoek,
  3. een arbeidsmarktscan,
  4. ontwikkelgesprek(ken),
  5. begeleiding bij het schrijven van een persoonlijk ontwikkelplan,
  6. het invullen van een evaluatieformulier – de zogenaamde ‘prestatieverklaring’. Deze is nodig om de subsidie daadwerkelijk toegewezen te krijgen.

  NL leert door ontwikkeltraject

  Het NL leert door ontwikkeltraject

  Een geschikte loopbaancoach vinden? Zoek een loopbaancoach die bij je past. Kijk hiervoor in ons overzicht van betrouwbare en gecertificeerde loopbaancoaches die deelnemen aan de NL leert door regeling. Wil je direct gebruik maken van dit gratis ontwikkeladvies? Meld je dan nu aan via het aanvraagformulier.

  Hoe uitgebreid moet het ontwikkeplan zijn?

  In het ontwikkelplan dient kort en bondig een aantal acties beschreven te worden die de werkende op de korte of de lange termijn kan inzetten om te werken aan de eigen wendbaarheid en om aan het werk te blijven tot het pensioen. Tevens wordt in het ontwikkelplan beschreven waar de deelnemer terecht kan om (financiële) ondersteuning te krijgen bij de uitvoering van het ontwikkelplan.

  Punten die in elk geval aan de orde moeten komen in het ontwikkelplan zijn:

  • Wie neemt welke acties op de korte en de lange termijn om beter voorbereid te zijn op de toekomst?
  • Wanneer en hoe kan er actie worden ondernomen?
  • Mogelijkheden om persoonlijke ontwikkelvraagstukken en huidige beperkingen in bijvoorbeeld energieniveau, financiële sfeer, de persoonlijke of gezinssfeer, leren en taalvaardigheid aan te pakken.
  • Indien van toepassing: suggesties voor het inzetten van andere experts om bovenstaande belemmeringen te verhelpen.
  • Het ontwikkelplan dient te worden ingevuld in format 1.2 bij de regeling. Dit format treft u op de website van uitvoeringvanbeleidszw.

  NL leert door subsidie aanvragen

  Coaching Nederland verzorgt de aanvraag van de subsidie(code) bij de overheid. Deze code is nodig voor het verkrijgen van de € 700,- subsidie (per advies). De overheid verstrekte in 2020 reeds 20.000 subsidiecodes aan de eerste aanvragers. Voor 2021 is voor nog eens 50.000 deelnemers een subsidie verkrijgbaar. De codes daarvoor kunnen door ons vanaf 1 december 2020 bij de overheid voor jou worden aangevraagd.

  De bij Coaching Nederland aangesloten (loopbaan)coaches verzorgen vervolgens de tests en gesprekken, alsmede de begeleiding bij het schrijven van je eigen loopbaan-ontwikkel-plan.

  De subsidie is beperkt en aanvragen kunnen weer ingediend worden over

  Dag(en)

  :

  Uur(s)

  :

  Minute(s)

  :

  Second(s)

  Zorg dat je niet te laat bent! Deze steunmaatregel is voor jou een enorm mooie kans en geeft je meer grip op de toekomst.
  Plan een gratis ontwikkeladvies traject in met één van onze top loopbaancoaches!

  NL leert door aanvragen

  Wil je graag in aanmerking komen voor een gesubsidieerd ontwikkeladvies? Vul dan onderstaand formulier in. We houden iedereen die een aanvraag voor een ontwikkeladvies heeft ingediend van de ontwikkelingen (bij de overheid) op de hoogte. Heb je eerst nog vragen, gebruik dan ons informatie formulier.

   Deze aanvraag is nog vrijblijvend en je gegevens zijn veilig bij ons!

   Veelgestelde vragen ‘Nederland leert door’ en het gratis ontwikkeladvies

   Wat is de NL leert door regeling?
   Als onderdeel van een steunpakket (NOW 2.0) van de overheid kunnen werknemers, ZZP’ers, flexwerkers en werkzoekenden een beroep doen op tegemoetkoming voor ontwikkeladvies en omscholing met de NL leert door regeling. Het doel? De werkgelegenheid en arbeidskansen van werkend Nederland vergroten.
   Voor wie is de NL leert door subsidie?
   De regeling NL leert door is er voor iedereen van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt. De regeling ‘NL leert door‘ biedt dus zowel voor werkenden als voor werkzoekenden de mogelijkheid om ontwikkeladvies aan te vragen of omscholing te volgen. Dit geldt overigens niet alleen voor werknemers, flexwerkers, zzp’ers en ondernemers, maar ook voor mensen die nu geen werk hebben. Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt kan een gratis ontwikkeladvies aanvragen.
   Wat houdt het gratis ontwikkeladvies in?
   Tijdens een ontwikkeltraject ga je samen met één van onze gekwalificeerde loopbaancoaches op zoek naar je interesses, talenten, kwaliteiten en drijfveren. Vervolgens stellen jullie samen een actieplan vast. Het belangrijkste doel is om jouw persoonlijke arbeidsmarktpositie te verbeteren. Dit ontwikkeltraject is daarom altijd maatwerk.
   Ik wil graag een ontwikkeladvies krijgen, moet ik dan subsidie aanvragen?
   Nee, een deelnemer hoeft zelf geen subsidie aan te vragen. Om de uitvoeringslast van de deelnemende personen zoveel mogelijk te
   beperken, is ervoor gekozen de subsidieaanvragen te laten doen door de loopbaancoaches die de trajecten aanbieden. De subsidie aanvragen doet onze loopbaancoach dus voor je. One loopbaancoaches voldoen aan de opleidings- en ervaringseisen van de subsidieregeling.
   Is een arbeidsmarktscan een verplicht onderdeel van het Ontwikkeladvies traject?
   Ja, een arbeidsmarktscan is een verplicht onderdeel voorafgaand aan het eerste gesprek. Deze arbeidsmarktscan moet voor de deelnemer extern worden ingekocht door de loopbaancoach.
   Wat zijn de kosten van het ontwikkeladvies?
   Voor deelnemers zijn er geen kosten verbonden aan het ontwikkeltraject. Het ontwikkeladvies is dus gratis. De loopbaancoach registreert jouw deelname bij het overheidsloket en krijgt de subsidie voor het traject uitgekeerd. Je dient het ontwikkeltraject wel volledig af te maken. Wanneer iemand het traject niet af maakt, worden de reeds gemaakte kosten in rekening gebracht. De loopbaancoach ontvangt namelijk alleen subsidie voor een afgerond traject.
   Is mijn deelname aan NL leert door geheel vrijblijvend?
   Nee, het ontwikkeltraject is niet geheel vrijblijvend. Voor deelnemers zijn er geen kosten verbonden aan het ontwikkeltraject indien het traject geheel wordt doorlopen. De loopbaancoach registreert jouw deelname bij het overheidsloket en krijgt de subsidie voor het traject uitgekeerd. Je dient het ontwikkeltraject dus wel volledig af te maken.
   Hoe weet ik of ik de subsidie wel krijg als deze subsidie achteraf wordt ingediend?
   Indien voorafgaand aan het ontwikkeladvies traject een unieke registratiecode is verstrekt, dan is daarmee subsidie bij declaratie achteraf gegarandeerd, mits voldaan aan de voorwaarden in de regeling.
   Dient een deelnemer zelf financieel bij te dragen aan een ontwikkeladvies traject?
   Nee, voor een deelnemer is gebruik maken van deze regeling geheel kosteloos. De loopbaancoach ontvangt per gedeclareerd traject een standaard vergoeding van € 700, mits voldaan aan de voorwaarden.
   Hoeveel uur moet een ontwikkeladvies traject duren?
   Onze loopbaancoach dient minimaal vier individuele begeleidingsuren met de deelnemer te hebben, verspreid over meerdere gesprekken.
   Summary
   NL leert door - Gratis Ontwikkeladvies & Omscholing | Coaching.nl
   Article Name
   NL leert door - Gratis Ontwikkeladvies & Omscholing | Coaching.nl
   Description
   Veel werknemers, werkzoekenden en ZZP’ers worden door de coronacrisis geraakt. De overheid ondersteund met gratis ontwikkeladvies en omscholing binnen de NL leert door regeling. Als specialist in loopbaancoaching is deze regeling op ons lijf geschreven. Ruim 76% van de beroepsbevolking overweegt omscholing, doe je mee?
   Author
   Publisher Name
   Coaching.nl
   Publisher Logo