NL Leert Door

Het CNL Ontwikkeladvies

Veel werknemers, werkzoekenden en ZZP’ers worden door de coronacrisis geraakt. De overheid heeft met gratis ontwikkeladvies en omscholing binnen de NL leert door regeling ondersteund. De subsidie is echter al vergeven. Maar niet getreurd. Coaching Nederland heeft een oplossing.

Wij bieden zij die niet meer in aanmerking komen voor de NL-leert-door subsidie t.w.v. € 700,- een Ontwikkeladvies aan voor slechts € 495,-.

Ruim 76% van de beroepsbevolking overweegt omscholing, doe je ook mee?

Nederland leert door

Nederland leert door regeling rijksoverheidDe overheid heeft €137 miljoen beschikbaar gesteld voor ontwikkeladvies, omscholing en/of bijscholing. Als onderdeel van een steunpakket van de overheid konden werknemers, ZZP’ers, flexwerkers en werkzoekenden een beroep doen op tegemoetkoming voor ontwikkeladvies en omscholing met de Nederland leert door regeling. 1 december 2020 konden de aanvragen worden ingediend en 2 december was alle subsidie al vergeven. Coaching Nederland heeft, als  specialist op het gebied van loopbaancoaching en ontwikkeladvies, derhalve voor de gedupeerde een aanbieding: het CNL Ontwikkeladvies. Deze is niet gesubsidieerd, maar we hebben wel het tarief met ruim € 200,- verlaagd.
Als particulier betaal je slechts € 495,- voor het CNL Ontwikkeladvies.

Op deze pagina:

 Wie kan er gebruik maken van de regeling NL leert door?

De regeling NL leert door de het CNL Ontwikkeladvies aanbieding is er voor iedereen van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Dit biedt dus zowel voor werkenden als voor werkzoekenden de mogelijkheid om ontwikkeladvies aan te vragen. Dit geldt overigens niet alleen voor werknemers, flexwerkers, zzp’ers en ondernemers, maar ook voor mensen die nu geen werk hebben. Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt kan een ontwikkeladvies aanvragen.

Nog even de voorwaarden voor jou op een rijtje:

Je bent tussen 18 en 66 jaar oud
Je hebt een band met de Nederlandse arbeidsmarkt.
Je bent werkzoekend, werknemer, zzp-er, flexwerker of ondernemer
Je vraagt een ontwikkeladvies aan bij een loopbaancoach of -adviseur
De loopbaancoach van jouw keuze is gekwalificeerd en aangesloten bij de daarvoor bestemde beroepsvereniging
Jouw loopbaancoach pakt het coachingstraject samen met jou op.

Wat is de deadline voor aanmelding?

In tegenstelling voor het nl-leert-door ontwikkeladvies is er voor het CNL Ontwikkeladvies geen deadline. Als jij de aanvraag doet, zorgt onze coördinator van de Ontwikkeladviezen dat jij een gecertificeerde loopbaancoach krijgt toegewezen.

Meer informatie ontvangen over Nederland leert door?

Nieuwsgierig of de aanbieding ook voor jou van toepassing is? Of ben je aan het oriënteren en wil je gewoon wat meer informatie ontvangen?  We begrijpen dat het ook best een beetje spannend kan zijn.

  Deze informatie aanvraag is vrijblijvend en je gegevens zijn veilig bij ons!

  Ontwikkeladvies

  Met een ontwikkeladvies krijg je zicht op de mogelijkheden die er voor jou zijn op de huidige arbeidsmarkt. Is het nodig om je bij te scholen, liggen er voor jou kansen in een andere sector of zit je goed op je plek? Dat zijn vragen waar de loopbaancoach je mee kan helpen. Met gratis ontwikkeladvies kan je jezelf beter voorbereiden op een mogelijke overstap naar ander werk en vind je een baan die bij je past!

  Voordelen Ontwikkeladvies

  Niet meer gratis, maar wel met een fikse korting
  Inzicht in de arbeidsmarkt
  Inzicht in je talent
  Inzicht in kansen
  Advies voor de toekomst

  Omscholing of bijscholing

  Ruim 76% van de beroepsbevolking overweegt omscholing (poll). Er zijn een aantal richtingen te onderscheiden die je op kunt bij het overstappen naar een nieuw beroep. Dit zijn; ‘zelfde beroep, andere branche’ of ‘zelfde branche, ander beroep’ of ‘andere branche, ander beroep’. Wanneer je wilt omscholen naar een nieuw beroep, is het belangrijk om naar deze punten te kijken inzake de moeilijkheidsgraad.

  Voordelen Omscholing:

  Verbeterde baankansen
  Breder inzetbaar
  Duurzamere toekomst
  Meer plezier in je werk
  Groeimogelijkheden

  Hoe ziet het ‘Nederland leert door’ ontwikkeltraject eruit?

  Er zijn een aantal voorwaarden gesteld aan een ‘NL leert door’-ontwikkeltraject. Aan dat ontwikkeladvies was een subsidiebedrag van € 700,- gekoppeld, maar die subsidiepot was na 20 uur al vergeven.  Om die reden heeft Coaching Nederland een speciale aanbieding voor de geïnteresseerden, die niet meer in aanmerking komen voor de subsidie.

  Het ontwikkeladvies bestaat uit vier uur begeleiding met daarin:

  1. een interesse onderzoek,
  2. een competentieonderzoek,
  3. (indien gewenst) een arbeidsmarktscan,
  4. ontwikkelgesprek(ken),
  5. begeleiding bij het schrijven van een persoonlijk ontwikkelplan,
  6. het invullen van een evaluatieformulier.

  NL leert door ontwikkeltraject
  Het NL leert door ontwikkeltraject.

  Een geschikte loopbaancoach vinden? Zoek een loopbaancoach die bij je past. Kijk hiervoor in ons overzicht van betrouwbare en gecertificeerde loopbaancoaches die deelnemen aan de NL leert door regeling. Wil je direct gebruik maken van dit gratis ontwikkeladvies? Meld je dan nu aan via het aanvraagformulier.

  Hoe uitgebreid moet het ontwikkelplan zijn?

  In het ontwikkelplan dient kort en bondig een aantal acties beschreven te worden die de werkende op de korte of de lange termijn kan inzetten om te werken aan de eigen wendbaarheid en om aan het werk te blijven tot het pensioen.

  Punten die in elk geval aan de orde komen in het ontwikkelplan zijn:

  • Wie neemt welke acties op de korte en de lange termijn om beter voorbereid te zijn op de toekomst?
  • Wanneer en hoe kan er actie worden ondernomen?
  • Mogelijkheden om persoonlijke ontwikkelvraagstukken en huidige beperkingen in bijvoorbeeld energieniveau, financiële sfeer, de persoonlijke of gezinssfeer, leren en taalvaardigheid aan te pakken.
  • Indien van toepassing: suggesties voor het inzetten van andere experts om bovenstaande belemmeringen te verhelpen.

  NL leert door aanvragen

  Wil je graag in aanmerking komen voor een aanbieding voor het CNL Ontwikkeladvies? Vul dan onderstaand formulier in.
  Heb je eerst nog vragen, gebruik dan ons informatie formulier.

   Deze aanvraag is nog vrijblijvend en je gegevens zijn veilig bij ons!

   Veelgestelde vragen ‘Nederland leert door’ en het  ontwikkeladvies

   Wat is de NL leert door regeling?
   Als onderdeel van een steunpakket (NOW 2.0) van de overheid konden werknemers, ZZP’ers, flexwerkers en werkzoekenden een beroep doen op tegemoetkoming voor ontwikkeladvies en omscholing met de NL leert door regeling. Het doel? De werkgelegenheid en arbeidskansen van werkend Nederland vergroten.
   Voor wie is de NL leert door subsidie?
   De regeling NL leert door is er voor iedereen van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt. De regeling ‘NL leert door‘ biedt dus zowel voor werkenden als voor werkzoekenden de mogelijkheid om ontwikkeladvies aan te vragen of omscholing te volgen. Dit geldt overigens niet alleen voor werknemers, flexwerkers, zzp’ers en ondernemers, maar ook voor mensen die nu geen werk hebben. Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt kan een gratis ontwikkeladvies aanvragen.
   Wat houdt het gratis ontwikkeladvies in?
   Tijdens een ontwikkeltraject ga je samen met één van onze gekwalificeerde loopbaancoaches op zoek naar je interesses, talenten, kwaliteiten en drijfveren. Vervolgens stellen jullie samen een actieplan vast. Het belangrijkste doel is om jouw persoonlijke arbeidsmarktpositie te verbeteren. Dit ontwikkeltraject is daarom altijd maatwerk.
   Ik wil graag een ontwikkeladvies krijgen, moet ik dan subsidie aanvragen?
   Nee, een deelnemer hoeft zelf geen subsidie aan te vragen. Dat kan ook niet meer, want de subsidie is inmiddels ook vergeven. Om de uitvoeringslast van de deelnemende personen zoveel mogelijk te
   beperken, is ervoor gekozen de subsidieaanvragen te laten doen door de loopbaancoaches die de trajecten aanbieden. De subsidie aanvragen zijn door Coaching Nederland verzorgd. Onze loopbaancoaches voldoen aan de opleidings- en ervaringseisen van de subsidieregeling.
   Is een arbeidsmarktscan een verplicht onderdeel van het Ontwikkeladvies traject?
   Ja, een arbeidsmarktscan is voor een gesubsidieerd traject een verplicht onderdeel, voorafgaand aan het eerste gesprek. Deze arbeidsmarktscan moet voor de deelnemer extern worden ingekocht door de loopbaancoach.
   Wat zijn de kosten van het CNL Ontwikkeladvies?
   Voor een door de overheid gesubsidieerde ontwikkeladvies ontving de loopbaancoach van de overheid € 700,-.
   Omdat alle subsidie inmiddels is vergeven, heeft Coaching.nl een speciale aanbieding: een CNL Ontwikkeltraject voor € 495,-. 
   Ben jij bereid in je eigen toekomst te investeren? Dan is dit een fantastische aanbieding. Een regulier coachingtraject kost al snel het dubbele.
   Is mijn deelname aan NL leert door geheel vrijblijvend?
   Nee, het ontwikkeltraject is niet geheel vrijblijvend. Voor deelnemers is er, omdat de subsidie reeds is verstrekt een bedrag van € 495,- verbonden aan het ontwikkeltraject, indien het traject geheel wordt doorlopen.
   Hoe weet ik of ik de subsidie wel krijg als deze subsidie achteraf wordt ingediend?
   Er wordt na 2 december 2020 geen subsidie meer verleend
   Dient een deelnemer zelf financieel bij te dragen aan een ontwikkeladvies traject?
   De gesubsidieerde ontwikkeladviezen waren kosteloos. De investering voor een CNL Ontwikkeltraject aanbieding bedraagt
   € 495,- (i.p.v. € 700,-).
   Hoeveel uur moet een ontwikkeladvies traject duren?
   Onze loopbaancoach dient minimaal vier individuele begeleidingsuren met de deelnemer te hebben, verspreid over meerdere gesprekken.