Samen
kom je verder

Aansluiten bij het Coaching Nederland Netwerk (CNN)

Het Coaching Nederland Netwerk is een samenwerkingsverband van coaches, met als doel sterker te staan op het gebied van promotie, marketing en verkoop van onze coaching- en aanverwante diensten. Waar de rol van beroepsorganisaties met name professionalisering is, heeft CNN als doel individuele en gezamenlijke coaching- en aanverwante diensten in de markt te zetten en de kwaliteit van de uiteindelijke dienst op het hoogst haalbare niveau te brengen.

Aansluitmogelijkheden

Er zijn vier manieren om je aan te sluiten bij het Coaching Nederland Netwerk.

 1. Als Vriend van het Netwerk, voor als je graag op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen rond het Netwerk en, als de gelegenheid zich voordoet, te kunnen worden benaderd voor het uitvoeren van een coaching traject.
  Als Vriend van het Netwerk is je profiel terug te vinden op de coaches pagina van coaching.nl, zodra daar op jouw naam wordt gezocht.
  N.B. Vriend van het CN Netwerk zijn is overigens kosteloos!
 2. Als Lid van het Netwerk, Als je daarnaast beter zichtbaar wilt zijn op de coaching.nl site en bezoekers jou daardoor zelf kunnen uitkiezen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en/of een concreet coaching traject.
 3. Als Associate lid, voor als je actief wilt deelnemen aan het Netwerk en als je ook door onze accountmanagers benaderd wilt worden voor opdrachten van één van de vaste opdrachtgevers van Coaching Nederland.
 4. Als BusinessPartner, voor als je  graag nauw wilt samenwerken met een gedreven team van coaches en naast je coaching, met jouw specialisme en competenties, graag een rol wilt vervullen in de organisatie van Coaching Nederland.

Ben je gemotiveerd om je als Vriend, Lid of Partner aan te sluiten? Klik dan op onderstaande button om de aansluitprocedure te openen. Ben je nog niet overtuigd en wil je eerst meer weten over de diverse lidmaatschappen, lees dan eerst verder.

Hoe word je Vriend van het Coaching Nederland Netwerk

Vriend worden van het Netwerk is gratis en simpel. Ga naar het gedeelte ‘Te nemen stappen voor (intensieve) samenwerking met Coaching Nederland’ op de pagina van de aansluitprocedure en volg daar stap 1.
Nadat je je als Vriend hebt aangesloten, kunnen onze accountmanagers (die coaches voor coachopdrachten selecteren) je professionele profiel lezen. Op het moment dat er vanuit de markt een vraag komt naar jouw unieke aanbod, weten ze je dan ieder geval te vinden. Ook kunnen bezoekers van de coaching.nl website je vinden door op de coaches pagina jouw naam in te tikken.
Wil je intensiever samenwerken en bijvoorbeeld ook duidelijk zichtbaar zijn op de coaching.nl website? Wordt dan lid van het CN Netwerk. Volg hiervoor de aansluitprocedure.

Waarom aansluiten als lid?

De vraag: “Waarom zou ik mij actief bij een Netwerk zoals Coaching Nederland aansluiten” is een hele legitieme gedachte. Hieronder proberen we je te helpen hierop een antwoord te formuleren.

 1. Voor jou als professioneel begeleider biedt coaching.nl je kans je reputatie en zichtbaarheid op internet significant te vergroten. Door de duizenden ‘vertoningen’ van de advertenties van Coaching Nederland op ‘s-wereld grootste marktplaats – Google – en de duizenden bezoekers op de website coaching.nl, vergroot jij jouw kans dat je positief in beeld komt bij potentiële klanten enorm. Zeker met het nog steeds groeiende aanbod aan coaches in Nederland en de toenemende vraag naar kwaliteit en professionaliteit, is het jezelf onderscheiden van ‘de meute’ al bijna geen keuze meer. Dus, als het alleen al zou gaan om jouw ‘marketing’ dan is de investering van je aansluiting al meer dan de moeite waard.
 2. Doordat Coaching Nederland sinds 1993 een uitstekende reputatie heeft opgebouwd in de markt, met name als het om ‘kwaliteit’ gaat, vergroot je, door deel uit te maken van Het CN Netwerk, dus niet alleen je zichtbaarheid op internet maar ook je reputatie aanzienlijk.
 3. Omdat Coaching Nederland, met name voor grotere regionaal en landelijk georiënteerde organisaties, coaching diensten verzorgt, verhoog je tevens de kans om via Coaching Nederland opdrachten te krijgen. De accountmanagers van Coaching Nederland zoeken voor hun opdrachten namelijk altijd tussen de ‘Associate’ leden op de website en als ze de nodige coach daar niet vinden tussen de overige leden of, als dat ook niet lukt, tussen de vrienden van het CN Netwerk.
 4. Een wezenlijk onderdeel van de kwaliteit van de coaching, die door de coaches van Coaching Nederland wordt verzorgd, ligt in de aanpak die zij voorstaat. Onderzoek heeft aangetoond dat ‘blended coaching’ verreweg het hoogste resultaat oplevert voor de klant en de opdrachtgever. Het protocol dat hiervoor over een periode van 28 jaar en duizenden blended coaching trajecten is ontwikkeld, gegarandeerd een beter resultaat. UpGuide, het platform waar de coaches van Coaching Nederland mee werken en mede door hun inbreng is ontwikkeld, biedt je de online tools waarmee je al jouw klanten optimaal kunt begeleiden. Je moet hierbij denken aan zaken als testen, documenten, formulieren, online logboek, eLearning tools, een online persoonlijke ontwikkeling bibliotheek, overzichten van al je trajecten, geautomatiseerde berichtgeving en, sinds de opkomst van het coronavirus, de haast onmisbare ‘video coaching’ tool.
 5. Naast nog vele andere voordelen, noemen we er nog één en dat is dat je deel uitmaakt van een Netwerk van TOPcoaches,. Zij komen meerdere malen per jaar bij elkaar om van elkaar te leren en op andere wijzen samen te werken. Na aansluiting bij het CN Netwerk, sta je niet langer alleen, maar maak je onderdeel uit van ‘een landelijke organisatie’. En dat met behoud van al je zelfstandigheid, waar je vast vanuit je hart voor hebt gekozen.

Samen staan we sterker

De volgende partners ondersteunen het Netwerk in haar doelen.

 1. Coaching Nederland b.v., eigenaar van de coaching.nl website. Hun functie is vraag en aanbod in coaching en vergelijkbare begeleidingsdiensten bij elkaar te brengen en administratief af te handelen. Naar de markt toe presenteren zij zich als ‘Leverancier van coaching en aanverwante diensten’, zoals wordt aangeboden door de leden van het CN Netwerk. Coaching Nederland profileert zich in de markt als leverancier van “24/7 de beste coaching“. Één van de manieren waarop Coaching Nederland dit aanbod willen blijven verbeteren is haar opdrachtgevers een steeds gedifferentieerd aanbod te bieden aan coaches en andere professionele begeleiders. Zij zijn derhalve altijd op zoek naar ervaren of getalenteerde coaches en experts die zich bezighouden met de ontwikkeling van medewerkers, teams en organisaties.
  Coaching Nederland verzorgt voor hun (vaste) opdrachtgevers niet alleen de inkoop en de match tussen vraag en aanbod, maar bewaken ook de kwaliteit van de door de coaches uitgevoerde diensten voor hun zakelijke relaties.Via de coaching.nl website worden de individuele diensten van de leden van het netwerk gepromoot en wordt door de Accountmanagers van Coaching Nederland onder meer gebruikt om coaches te zoeken voor opdrachten.
 2. UpGuide, het platform voor persoonlijke ontwikkeling. Alle coaches in het Netwerk maken gebruik van dit ‘state of the art’  trajectvolgsysteem in UpGuide.