Talent analyse   

Talent is een containerbegrip waarover in het algemeen wordt gedacht dat het niet of nauwelijks meetbaar is. Volgens Coaching Nederland is talent wel degelijk meetbaar, met name als het gaat om in hoeverre iemand authentiek (van nature) bepaalde competenties in huis heeft. 

Gedragsflexibiteit

Een manier waarop talent in beeld kan worden gebracht is door te meten hoe iemands persoonlijkhsstructuur is ontwikkeld en hoe hij of zij op ‘gedragsflexibiliteit’ scoort. De mate waarin een individu, als de omstandigheden dit velangen, bijvoorbeeld zowel extravert als introvert en zowel formeel als informeel kan zijn, bepaaldt iemands ‘gedragflexibiliteit’. Misschien een beetje kort door de bocht, maar wel helder is de stelling: “Des te hoger die waarde, des te meer talent”.

Tevens zijn voor bepaalde functies specifieke talenten, zoals ‘ondernemendheid’, ‘taakgerichtheid’, ’emphatisch vermogen’ of juist ‘gedegenheid’ van belang. Door middel van de GedragsFlexibiliteitSchaal (GFS) kan iedereen op gfs.nu, zijn of haar gedragsflexibiliteitscore (gratis) te weten komen.

De Talent Analyse

Bij een Talent Analyse ga je met een GFS consultant van Coaching Nederland in gesprek over de uitkomsten van jouw test. Naast je GFS score wordt gekeken in hoeverre je ‘in balans’ bent; congruent bent in je gedrag, maar ook waar je energieverlies zit en waar je energie van krijgt (omdat dat gedrag tot je talenten behoort). Het gemeten gedrag kan namelijk authentiek zijn, maar ook aangeleerd. In dat laatste geval kun je wel handelen, maar het kost je energie. Ook wordt in het gesprek gekeken wat de GFS waarde betekent voor de functie die je in je werk vervult.

Benieuwd?

Klik dan op onderstaande button om een GFS coaching gesprek aan te vragen en ga in de tussentijd naar gfs.nu om daar je GFS in te vullen.
De investering voor een GFS coaching gesprek, inclusief het uitgebreide rapportage van je GedragsFlexibiliteitSchaal bedraagt: € 295,- + 21% btw.

Unieke kans voor nieuwe zakelijke relaties van Coaching Nederland

Omdat wij graag kennis maken met mensen en organisaties waar wij iets voor kunnen betekenen, hebben wij, exclusief voor CHRO’s van Nederlandse werkgevers, een aantal proefpakketten die wij graag kosteloos aanbieden, om daarmee onze kennismaking te vieren. Op deze wijze kan de organisatie kennis maken met onze dienstverlening op het gebied van het beter functioneren en ontwikkelen van medewerkers, teams en organisaties.

Één van de kennismakingsprogramma’s is de hierboven beschreven Talent analyse. Wilt u als daar als CHRO gebruik van maken? Klik dan op onderstaande button en laat uw gegevens achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.