SLIM subsidie
voor duurzame inzetbaarheid

60% tot 80% subsidie voor duurzame inzetbaarheid door de nationale SLIM-regeling

Vanaf 2 maart 2020 kunnen MKB-ondernemingen profiteren van de Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen, ook wel bekend als de SLIM-regeling.
(60% subsidie geldt voor bedrijven vanaf 50 fte. 80% is voor MKB bedrijven tot 50 fte.)

Door een snelle technologische ontwikkeling, globalisering, latere pensioenleeftijd en andere ontwikkelingen is het belangrijk dat u als werkgever ook aandacht heeft voor ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van de medewerker. Een cultuur waar er aandacht is voor leren en ontwikkelen, draagt bij tot het realiseren van maatschappelijke en economische ambities.

Door de SLIM regeling kan een significant deel (minimaal € 5.000,- en maximaal € 25.999,-) van de kosten, die betrekking hebben tot het stimuleren van het leren en ontwikkelen, worden vergoed. De overheid stelt namelijk jaarlijks een budget van 48 miljoen euro beschikbaar om deze kosten van MKB bedrijven te bekostigen.

Projecten welke voor subsidie in aanmerking komen zijn:

  • het ontwikkelen van een opleiding- of ontwikkelplan,
  • verkrijgen van loopbaan- of ontwikkel adviezen voor werknemers
  • ondersteunen en begeleiden bij ontwikkel- of invoeringsplannen met als doel het verbeteren van kennis, vaardigheden en beroepshouding.
  • aanbieden van praktijkleerplaatsen in de derde leerweg

In het kader van de SLIM regeling kunnen wij de organisatie ondersteunen bij.

    1. De aanvraag voor de SLIM subsidie verzorgen
      Wij verzorgen, op basis van ‘no cure no pay’ de subsidieaanvragen zodanig dat de kans op verkrijging van de subsidie zo hoog mogelijk is.
      N.B. Wij bereiden de aanvraag voor. De aanvraag dient uiteraard wel door uw organisatie zelf te worden ingediend.
      .
      Zodra de subsidie is goedgekeurd kunnen we:
      .
    2. Talenten scans en loopbaan advies
      Met behulp van een 360 graden feedback instrument brengen we de talenten van de medewerker in kaart, waarna een gefundeerd loopbaan- of ontwikkeladvies mogelijk is met de leidinggevende, de HR afdeling of een coach van Coaching Nederland.
      .
    3. Het organiseren van een persoonlijk ontwikkel festival
      Bijvoorbeeld twee of drie dagen waarop medewerkers op één van die dagen of twee dagdelen, verdeeld over de dagen, mee kunnen doen aan een workshop en een ontwikkelgesprek met een professionele coach. Meer informatie over zo’n soort dag is te vinden op de APK in één dag pagina.
      .
    4. Ontwikkelen van een opleiding en ontwikkelplan t.b.v. duurzame inzetbaarheid
      Hoe is het gesteld met de (leer)cultuur van de organisatie? Wat is de visie m.b.t. duurzame inzetbaarheid? Hoe pakken we dat in de toekomst aan? Door middel van sparring sessie geven wij samen met u als opdrachtgever het plan vorm.
      .
    5. Het inrichten van een online leerplatform of serious game.
      Het zusterbedrijf van Coaching Nederland, Impr0ve-IT, kan u eigen leerplatformen inrichten en ontwikkelt serious games voor op de smartphone.
      Samen met hen en u als opdrachtgever geven we hier ook inhoudelijk handen en voeten aan.

 

SENCE OF URGENCY

Omdat de aanvraag voor de subsidie voor individuele bedrijven op 31 maart 17.00 uur eindigt, is het zaak snel te reageren.
Bel ons op 020-5112210 of vul ons contactformulier in.