Loopbaancoaching
& begeleiding

Loopbaancoaching & -begeleiding

Meer weten over loopbaancoaching? Op allerlei momenten in je leven kun je op een punt staan dat je opnieuw je kompas moet bijstellen om de volgende stap in je loopbaan te zetten. Opnieuw bepalen wat jouw ‘ware noorden’ is in het leven en op je werk. Ons ‘loopbaankompas’ verandert mee met alles wat wij meemaken waardoor wij soms de tijd moeten nemen om te herijken. Daar kunnen verschillende oorzaken van zijn zoals onder andere:

 • je voelt je niet meer op je plek;
 • je gaat met tegenzin naar je werk;
 • je taken passen minder goed dan je had verwacht;
 • de feedback van je manager over je functioneren;
 • je bent de functie ontgroeid en zoekt naar nieuwe uitdagingen;
 • je privé situatie dwingt je om je loopbaan keuze te heroverwegen;
 • je twijfelt over de richting die je bent ingeslagen.

Allemaal vraagstukken die je met loopbaancoaching verheldert en oplost.

Loopbaancoaching helpt je stil te staan en dwingt je om vragen bij jezelf te onderzoeken zoals:

 • wat past echt bij jou?
 • waar krijg jij energie van?
 • wat zijn je talenten, competenties en drijfveren en hoe komen die nu aan bod?
 • wat wil je ontwikkelen?
 • wat is je droombaan en ideale werksituatie?
 • hoe ziet dat er uit, wat doe jij dan?
 • wat is gegeven je huidige situatie de beste eerste stap?
 • Wat biedt de arbeidsmarkt momenteel. Via Allevacaturesites.nl, Joobleof  Adzuna of kun je hierop prima oriënteren. Andere populaire vacaturesites vind je ondermeer op jobsonline.nl.

Op basis van reflectie en inzichten verkregen uit een talentenscan, persoonlijkheidsvragenlijst, drijfverentest en waarde-analyse bepaal je realistische ontwikkelingsdoelen en je ‘ware noorden’. In onze coaching kun je niet alleen ontdekken wat je talenten zijn maar leer je ook om ze binnen of buiten de organisatie tot hun recht te laten komen.

Al vast aan de slag? Het Japanse Ikigai-model zet je aan het denken.

Loopbaancoaching - ikigai model

Bron: customertalk.nl

 

Hieronder volgt een korte uitleg over Ikigai.

Je kunt jouw Ikigai vinden door de volgende vier zaken te combineren.

 1. Wat je leuk vindt.
 2. Waar je goed in bent.
 3. Waar de wereld behoefte aan heeft.
 4. Waar je voor betaald kunt krijgen. Daarbij kan ‘betaald krijgen’ ook in een andere beloning zijn dan geld (alleen)

Wat betekent het woord ‘Ikigai’?

Het Japanse woord Ikigai betekent heel veel tegelijk. Het zijn vier dingen samengebracht tot één woord. Zoiets hebben we eigenlijk niet in het Nederlands. De Nederlandse term die het meest dichtbij komt, is: ‘je reden van bestaan vinden.’ Wat heeft de wereld nodig en wat is jouw missie om dat met de grootst mogelijke vreugde te vervullen?

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met één van onze loopbaancoaches of vind zelf een loopbaan coach.

Loopbaan coach nodig? Loopbaancoaching van coaching.nl

Meer lezen over loopbaan coaching?

Wil je meet lezen over loopbaancoaching? Wat doet een loopbaancoach? Hoe vind jij de beste loopbaancoach? Wat kost een loopbaancoach? Allemaal vragen waar jij mogelijk het antwoord op zoekt. Op ons blog hebben we een uitgebreid artikel staan over loopbaancoaching.

Soorten coaching

Loopbaancoaching - Op zoek naar een loopbaancoach? Coaching.nl - 24/7 de beste coaching

Loopbaancoaching

Loopbaancoaches helpen jou je passie te (her) ontdekken, omdat werken vanuit passie het meeste werkgeluk genereert en doen waar je goed in bent je een hogere marktwaarde oplevert. Daarnaast helpen zij je de gewenste baan of andere loopbaan te realiseren.

Teamcoaching - Teamcoach nodig? Coaching.nl - 24/7 de beste coaching

Teamcoaching

Het succes van de organisatie wordt bepaald door het functioneren van het team waarbinnen de medewerkers functioneren. Teamcoaching helpt de dynamiek van het team te verbeteren, maar ook het  individueel functioneren van de leden van het team.

.

Life coaching. Life coach nodig? Coaching.nl - 24/7 de beste coaching

Life coaching

Life coaching gaat over het optimaal inrichten van jouw leven. De onderwerpen kunnen gaan over zowel werk, relaties, gezondheid, financiën als zingeving. Samen met de coach zoek je welke dilemma’s er zijn en hoe die op te lossen zijn.

Business coaching. Business coach nodig? Coaching.nl - 24/7 de beste coaching

Business coaching

Business Coaches helpen ondernemers en bestuurders bij het formuleren van hun visie, het formuleren van een inspirerende missie, strategie en planning. Daarnaast kan een coach behulpzaam zijn bij het implementeren en uitvoeren van de nodige tactiek.

Leaderschip coaching. Leaderschip coach nodig? Coaching.nl - 24/7 de beste coaching

Leadership coaching

Leiderschap vereist visie, tact, diplomatie, maar vóór alles de vaardigheid om anderen ‘in hun kracht’ te zetten, ofwel coachings-vaardigheden. Leadership coaching helpt de verantwoordelijkheid over het functioneren van teams steeds beter te kunnen dragen.

Performance coaching. Performance coach nodig? Coaching.nl - 24/7 de beste coaching

Performance coaching

Verwachten wij of anderen van ons dat we als mens of team prestaties leveren? Op zo’n moment moet je weten met welke talenten, strategie en samenwerking je de gewenste doelen het snelst bereikt. Dit is waar performance coaching haar waarde bewijst.

Stress coaching. Stress coach nodig? Coaching.nl - 24/7 de beste coaching

Stress coaching

In de huidige samenleving wordt er steeds meer van ons mensen verwacht. Dit vereist een hogere weerstand tegen stressvolle situaties. Stress coaching helpt je bij het versterken van je copingstijl, waardoor je steeds beter bestand bent tegen stress.

WorkLife coaching. Worklife coach nodig? Coaching.nl - 24/7 de beste coaching

WorkLife coaching

WorkLifeCoaching is een methodiek waarin aandacht is voor zowel de werk- als de privésituatie, omdat beiden sterk van invloed zijn op elkaar. Door een blended aanpak (mix van methodieken) worden situaties en de verhouding daartussen sterk verbeterd.

Mental coaching. Mental coach nodig? Coaching.nl - 24/7 de beste coaching

Mental coaching

Mental coaching gaat over onderzoek naar- en begrip van de mentale conditionering die je gedrag aanstuurt. Door beter zicht te krijgen op je eigen kwaliteiten en persoonlijkheid ben je in staat om steeds betere beslissingen te nemen en groeit je zelfvertrouwen.