Coach ‘Simone de Spa’ aan het woord

Simone de Spa (1967) is Senior Practitioner Coach NOBCO/EMCC, supervisor, coach en psychosociaal therapeut.

Ik geloof dat ieder die wil, kan veranderen. Van goed naar beter of van disfunctioneel naar functioneel. I.g.v. trauma en imprint-ervaringen, de littekens blijven maar je hebt de keuze om het aan te gaan. Je eigen leider kunnen zijn op weg naar evenwichtige zelf-vernieuwing op onze vier levensgebieden: fysiek, sociaal-emotioneel, mentaal en spiritueel. Daarvoor heb je te bewegen, als in een dans. Laat je leiden, volg en groei, in je functie, rol, positie door krachtiger en zichtbaarder te worden

Coach methode

Ze werkt vanuit Rationeel Emotieve Analyse (RET), Gestalt, NLP, Systemisch werk (familieopstellingen), Transactionele analyse, maskerthematiek, energetisch werk en verlieskunde. Voor stress en burn-out coaching werkt zij volgens de CSR-methode. Uniek is de manier waarop zij haar therapeutische achtergrond soms combineert met haar ervaring als stylist, voor mensen die niet alleen op hun binnenkant maar ook op hun buitenkant gecoacht willen worden.

Coach achtergrond

Tot 2001 was ik werkzaam bij de Rabobank, diverse functies en in de reisbranche als filiaalmanager reisbureau. Later als manager inkoop assortiment bij een franchise-organisatie in de reisbranche. Ik besloot in 2001 zelfstandig te gaan werken voor diverse opdrachtgevers, als trainer, adviseur, projectbegeleider en salesrep. Hoewel ik me als een vis in het water voelde in deze branche (mensenwerk, dynamisch, creëren) was het tijd voor een nieuwe stap. In die tijd bouwde ik samen met mijn man aan zijn bureau voor managementontwikkeling en coaching. Ik was veelal betrokken bij backoffice werkzaamheden, dat gaf me onvoldoende voldoening en ik besloot me in deze periode om te scholen aangezien persoonlijke ontwikkeling voor mij een krachtige drijfveer is. Om mijn creatieve spirit te voeden ging ik in 2008 een opleiding volgen voor imago-adviseur, de buitenkant is immers een krachtig instrument! Echter, de binnenkant is nog veel interessanter! Een periode van persoonlijke transformatie ging van start tijdens mijn opleiding voor coach/counselor bij Phoenix Instituut in 2009. Tegelijkertijd startte ik mijn eigen praktijk. Inmiddels ben ik sinds twee jaar geaccrediteerd senior coach en blijf ik me in de breedte bijscholen. Van lichaamswerk (Weisfelt workshops), tot verschillende programma's via de NOBCO en met passie neem ik deel aan dansworkshops (contact maken, leiden/volgen en emotie). Bij CSR centrum volgde ik de training voor Stresspreventie en -interventie.

Stuur Simone een bericht