life coaching

Life Coaching

Life Coaching is een term die veel wordt gebruikt maar waar geen eensluidende definitie voor is. Alhoewel, de term op zich zegt wel het één en ander.

Je zou kunnen zeggen: “Life Coaching gaat over het verbeteren van de kwaliteit van het leven” en ‘het leven’  is wat ieder individu er voor zichzelf onder verstaat. Voor de één gaat het leven over succesvol zijn, voor de ander over goede relaties hebben, voor weer een ander over gezondheid of over zingeving, jezelf zijn of gelukkig zijn. Allemaal zeer subjectieve onderwerpen.  Maar één ding staat vast: Life Coaching gaat over het verbeteren van jouw leven! Ongeacht wat jij daaronder verstaat.

Bij Loopbaan Coaching is het ‘waarom en hoe’ van de volgende stap in je loopbaan belangrijk. Bij Business Coaching het ‘hoe en waarom’ ofwel ‘de reden van bestaan’ van een organisatie belangrijk. Zo speelt in bijna alle Life Coaching trajecten de vraag wat jij uit het leven wilt halen en wat jij voor de wereld wilt betekenen, ofwel ‘zingeving’ een belangrijke rol. Dus leek het ons zinvol om op deze pagina even op dat thema in te gaan.

Zingeving
Een mooie metafoor om persoonlijke zingeving uit te drukken is het Japanse Ikigai model.

Bron: customertalk.nl

Je kunt ‘jouw Ikigai’ vinden als je de volgende vier zaken combineert.

  1. Wat je leuk vindt.
  2. Waar je goed in bent.
  3. Waar de wereld behoefte aan heeft.
  4. Waar je voor betaald kunt krijgen. Daarbij kan ‘betaald krijgen’ ook in een andere beloning zijn dan geld (alleen).

Wat betekent het woord ‘Ikigai’?
Het Japanse woord Ikigai betekent heel veel tegelijk. Het zijn vier dingen samengebracht tot één woord. Zoiets hebben we eigenlijk niet in het Nederlands. De Nederlandse term die het meest dichtbij komt, is: ‘je reden van bestaan vinden.’ Wat heeft de wereld nodig en wat is jouw missie om dat met de grootst mogelijke vreugde te vervullen? 

Ontdek jouw zingeving
Wil je in één sessie met een coach kijken hoe jouw reden van bestaan er uit ziet, selecteer dan een Life-coach bij jou in de buurt en vraag of je het ‘Make a difference’ programma in de Academy mag volgen. Dit is een programma dat gaat over ‘verschil maken’ en gaat nagenoeg helemaal over het vinden van jouw ‘reden van bestaan’. Je kunt het programma voor het grootste deel zelf online volgen en er is minimaal één sessie met een Life-coach gepland. Dat mogen er uiteraard ook meer zijn. Dat is weer geheel afhankelijk van je budget dat je ter beschikking hebt.

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met één van onze Life-coaches of zoek zelf een Life-coach.

§

Lees meer over de diverse soorten coaching