GedragsFlexibiliteitSchaal

GedragsFlexibiliteit is een waarde die inzicht geeft in hoeverre een individu in staat is in verschillende situaties moeiteloos te functioneren.

De waarde wordt uitgedrukt op een schaal van 1-100. Een waarde van 70 betekent volgens de hypothese dat een individu in + 70% van de situaties moeiteloos kan handelen. In de overige situaties kan het individu nog steeds handelen, alleen kost dit extra inspanning.

Middels de GedragsFlexibiliteitSchaal (GFS) is als het ware te meten wat iemands ‘comfortzone’ is. De schaal meet op acht gedragsdimensies, in de GFS ‘Kerncompetenties’ genoemd.

Sturend. Met de wil en ´sturende´ kwaliteiten geeft het individu richting aan diens werk en leven.
Ambitieus. Met ‘drive’ en prestatiedrang is het individu in staat doelen te realiseren.
Expressief.  ‘Communicatie’ en ‘presentatie’ talenten stellen iemand in staat anderen voor zich te winnen.
Visionair. Met ‘verbeeldingskracht’ is het individu in staat creatief vooruit te denken.
Dienstbaar. Met het talent ‘er voor anderen te zijn’, geeft het individu betekenis aan diens leven.
Faciliterend. Met verantwoordelijkheid zijn mensen in staat plezier en resultaten met elkaar te verbinden.
Georganiseerd. Met dit talent kan het individu zorgen dat het ‘de zaakjes goed voor elkaar’ heeft.
Grondig. Met ´beschouwend vermogen´ is het individu in staat weloverwogen beslissingen te nemen.

360 graden feedback
Doordat er in de GFS met de 360 graden feedback methodiek wordt gewerkt, waarbij anderen ook de vragenlijst over de persoon in kwestie  kunnen invullen, ontstaan er verrassende inzichten over talent, ontwikkelpunten, congruentie, authenticiteit en evenwichtigheid. Daarbij is te zien welk gedrag energie oplevert en bij welk gedrag ‘energielekken’ kunnen optreden.

Team GFS
De GFS is inmiddels ook in een Teamversie  beschikbaar. Hierin wordt, op basis van de GFS waarden uit de acht dimensies, van alle teamleden een plek op de GFS Teamgrafiek bepaald. Hieruit kan worden opgemaakt hoe de diverse talenten in het team zijn verdeeld en waar zich de eventuele ‘gaten’ in competenties bevinden.

Investering
De persoonlijke GFS invullen, inclusief de 360 graden feedback, de uitslag met de algehele GFS waarde en de verdeling over de acht kerncompetenties is kosteloos.
De investering voor een GFS rapport inclusief de bespreking van het expertrapport met alle daaruit voortvloeiende inzichten door een gelicenceerde GFS-expert bedraagt € 295,-.
GFS afnamen voor Teams zijn op basis van offerte. Genoemde bedragen zijn exclusief 21% btw.

Wilt u meer informatie? Gebruik dan ons Contact formulier.