Coach ‘Samuel Badenhorst’ aan het woord

Wanneer je je even wat minder voelt, kunnen anderen of jijzelf denken dat je een psychisch probleem hebt: een psychiatrische stoornis. Tegenwoordig worden negatieve gevoelens nogal snel, maar ten

onrechte, bestempeld als een psychiatrische aandoening. Mijn ervaring als psychiater (niet-praktiserend) is echter, dat je al met een paar leefstijlaanpassingen je kwaliteit van leven, zonder tussenkomst van de psychiatrie, kunt verbeteren. Het is dus vaak niet eens nodig om lang in een wachtrij te gaan staan voor psychiatrische zorg bij GGZ of elders.

Coach methode

Jij bepaalt je hulpvraag, jij bepaalt je coachdoel, jij behaalt je coachdoel. Ik coach je hierbij.

Een goede klik tussen coachee en coach vind ik erg belangrijk. Daarom maak ik graag een kennismakingsafspraak met je. Tijdens dit kostenloze gesprek brengen we samen jouw hulpvraag in kaart. Ook stel je doelen vast die je tijdens het coachingstraject wilt bereiken. Vervolgens doe ik je een voorstel voor een coachingsaanpak. Een gemiddeld coachingstraject duurt ongeveer 5-8 sessies van 1 -1,5 uur.

Coach achtergrond

In 1978 werd ik geboren in Newcastle, Zuid-Afrika. Aan de Universiteit van Bloemfontein heb ik mijn studie Medicijnen afgerond. Mijn opleiding tot arts volgde ik in een staatsziekenhuis in Zuid-Afrika. Omdat ik een enorme interesse had en heb in de gezondheid van de menselijke geest, en de psychiatrie in Europa op een hoger niveau staat dan in Zuid-Afrika, ben ik in 2004 naar Nederland gekomen. In Assen, bij de GGZ Drenthe, heb ik mijn opleiding tot psychiater gevolgd en succesvol afgerond. Bij de GGZ Eindhoven heb ik tussen 2012 en 2018 nog meer ervaring opgedaan als psychiater. Inmiddels spreek ik uitstekend Nederlands.

Na 14 jaar werkzaam te zijn geweest in de psychiatrie is het mij opgevallen dat er een enorme hiaat is tussen primaire psychiatrische zorg en specialistische psychiatrische zorg. Daarom heb ik besloten om het roer om te gooien en mij in te zetten als coach om mensen met minder ernstige klachten hulp en begeleiding te bieden. Omdat ik er heilig in geloof dat veel mensen met een goede coach beter af zijn, dan in het psychiatrische circuit verzeild te raken. Het belangrijkste is dat ik jou zie als medemens, en niet als patient.

Ik heb ruime ervaring met de behandeling van o.a. angst en stemmingsklachten, relatieproblemen, begeleiding van cliënten met een licht verstandelijke beperking, begeleiding van mantelzorgers, en van mensen met een cognitieve of psychotische stoornis en ontwikkelingsstoornissen.

Stuur Samuel een bericht