Coach ‘Monique Damen’ aan het woord

Als coach, trainer en systemisch begeleider help ik mensen die op zoek zijn naar of te maken hebben met verandering in hun werk of leven. Ik breng je naar de kern van waar het voor jou echt om draait.

Ik begeleid je bij de verandering die voor jou essentieel is. Daarbij leer je om je emoties niet te 'verbannen', maar functioneel te maken. Ik help je binnenwereld te verkennen, op te ruimen wat daar in de weg ligt en te oogsten wat rijp is om mee te nemen. Ik leer je hoe je bij je Eigen Wijsheid komt, zodat je die effectief in de buitenwereld kunt inzetten. Wat je vraag ook is, stress / burnout / loopbaan / paniek / balans werk-prive of iets anders, ik leer je je eigen antwoorden te vinden.

Coach methode

Jungiaanse psychologie, (systemisch) opstellingenwerk, PPD-resonantie, creatieve methodieken, EFT, polyvagaaltheorie, traumatherapie. We zoeken eerst de kern van de vraag en zetten dan in wat nodig is.

Coach achtergrond

Via een geheel eigen route ben ik in het onderwijs terechtgekomen, waar ik ontdekte dat het Leven voor mij draait om groei en verbinding. In mijn ontwikkeling als coach werd ik werd gegrepen door jungiaanse psychologie en leerde zo te werken met het onbewuste. Voor mijn scriptie heb ik onderzoek gedaan naar systemisch (opstellingen)werk en ook daar kon ik niet meer mee stoppen. Het bleek een bijzonder praktische, directe manier om met het onbewuste in contact te treden. Al dan niet traumatische patronen worden van generatie op generatie doorgegeven vormen obstakels in het leven van nu, maar zijn langs deze weg goed op te lossen. Een verdere aanvulling en verdieping van mijn deskundigheid ligt in de fysieke kant van trauma: De taal van het lichaam.

Het verkrijgen van deskundigheid in deze manier van werken gaat niet zonder de opruimen van 'eigen materiaal'. Als geen ander weet ik wat diepgaande leerprocessen betekenen en hoe kwetsbaar ze kunnen zijn. Én wat ze kunnen opleveren! Ik zet mijn totale kennis en ervaring in bij de begeleiding. Daarmee bied ik de klant een veilige context voor het eigen proces.
Dat doe ik in coaching, met opstellingen en in mijn trainingen, die ik zelf ontwikkel. Ik los niet op, maar leer mensen de weg in hun eigen onbewuste te vinden. Zodat ze in staat zijn zelf te vinden wat ze nodig hebben om vorm te geven aan werk en leven. Daarbij bied ik hen een spiegel en ik leer ze hun eigen route te bewandelen.

Stuur Monique een bericht