Coach ‘Jorie van den Heuvel’ aan het woord

Door je mentale veerkracht te vergroten, ben je beter in staat om een bevredigend en vitaal leven te leiden.

Ik weet hoe belangrijk zorgvuldige communicatie is. Of dat nou in relatie tot jezelf is of tot de ander. Want je kunt jezelf gek maken en mensen kunnen elkaar gek maken. Verwachtingen en behoeften worden niet uitgesproken en oordelen en aannames zitten in de weg. Hard zijn voor jezelf en naar de ander. Piekeren. Gefrustreerd zijn. En niet doen wat je graag zou willen. Dat gaat ten koste van een fijn leven. Zonde toch?

Coach methode

De acceptatie en commitmenttherapie (ACT) vormt de basis van het coachingstraject. In plaats van lastige gevoelens en gedachten weg te duwen en te vermijden, is ACT erop gericht ze te accepteren. Door toepassing van ACT vergroot ik de men tale veerkracht van mijn coachee. Ik help de coachee zijn/haar energie te richten op datgene wat echt belangrijk en van waarde voor hem/haar is. En om van daaruit actie te ondernemen. Ondanks en met alle hinderlijke gevoelens en gedachten.

Coach achtergrond

Ik heb in mijn werk veel profijt van mijn jarenlange ervaring als communicatiedeskundige en coach in veel verschillende organisaties. In 2007 begon ik voor mezelf. In 2018 heb ik mijn werkzaamheden als coach en vertrouwenspersoon ondergebracht in het Huis van ZELFvertrouwen. Dat past beter bij de missie in mijn leven. Er zijn voor anderen en ze begeleiden zodat zij ZELF meer vertrouwen hebben op het gebied van werk en levenDe opleidingen die ik volgde vormen een professionele basis voor mijn praktijk. Ik studeerde mbo agogisch werk, hbo social work (voorheen jeugdwelzijnswerk), sociale wetenschappen en communicatieLeergierig als ik ben, volg ik regelmatig een nieuwe opleiding die me rijker maakt aan kennis en vaardigheden. Zo viel alles op zijn plek toen ik de Acceptatie en Commitment Therapy (ACT) leerde kennen. Lichter leven en met meer compassie naar mezelf en mijn omgeving kijken. Omarmen wat het leven brengt: of het nou mooie momenten zijn of pijnlijke ervaringen. Maar ja… doe het maar eensLuisteren is de belangrijkste vaardigheid in mijn werk. Ik luisterde bij een kop koffie naar het persoonlijke verhaal van 100 mensen. Daarover schreef ik mijn boek: '100 koppen koffie'. Vanaf 30 augustus 2019 verkrijgbaar bij het Boekengilde en Bol.com. Over deze 100 koppen koffie en de kracht van luisteren verzorg ik lezingen en workshops.

Stuur Jorie een bericht