Coach ‘Jan van Twillert’ aan het woord

In mijn coaching werk ik op basis van van vertrouwen en gelijkwaardigheid. Ik spiegel wat ik zie en hoor, ook als dat confronterend is. Ik geloof namelijk in het contact maken met je onbewuste zelf.

Als coach begeleid ik je in een individueel op maat gemaakt traject. Het begint altijd met het uitdiepen van jouw hulpvraag. Afhankelijk van de vraag bepalen we samen hoe het coachingtraject vorm krijgt. In de coaching analyseren we jouw hulpvraag en onderzoeken we de belemmerende overtuigingen en patronen. We bekijken o.a. wanneer deze voorkomen en waar ze vandaan komen. Zo ontstaat bewustzijn, nieuwe mogelijkheden en inzichten. Deze drie elementen zorgen ervoor dat je bewustere keuzes maakt

Coach methode

Hoe ik dit doeAllereerst door jou te leren kennen. Wat zijn aannames en gedachten? Wat zijn overtuigingen die je van huis uit hebt meegenomen? Welk overlevingsmechanisme heb je in je kinderjaren opgebouwd en belemmeren je nu?

​We gaan samen op ontdekkingsreis. Hierin ben ik eerlijk en direct, rekening houdend met jouw gevoelens: ik geef terug wat ik zie en voel. Tijdens onze reis combineer ik verschillende coaching methodes.

Coach achtergrond

Als zoon van een schipper heb ik het ruime sop gekozen en ben gaan varen als schipper op een zeilend passagiersschip. Het varen heeft mij geleerd af te gaan op mijn intuïtie en me aan te passen aan de omstandigheden zoals die op het water continu kunnen veranderen.

Na het varen heb ik verschillende leidinggevende functies gehad. Hier heb ik ontdekt dat mijn kracht ligt in het helpen ontwikkelen en bewegen van mensen. Dit is de reden dat ik coach ben. Mijn werkelijke interesse in mensen, hun omgeving en hoe zij zich daarin bewegen, kan ik hierin kwijt.

​Als kapitein, leidinggevende en coach heb ik meerdere jaren ervaring met het begeleiden van mensen in verschillende omstandigheden. Ik vind het mooi als mensen hun alledaagse masker af doen zodat we in alle openheid en eerlijkheid het gesprek aan gaan. Als coach kom in contact met de ander en draai ik er niet om heen, maar geef ik eerlijk terug wat ik zie en voel.

Het gezin van herkomst en de plek die je inneemt in het gezin is bepalend voor je persoonlijkheid en is dan ook een onderdeel van de coaching. Zelf ben ik het middelste kind van vijf. Nu heb ik mijn eigen gezin en woon ik samen met mijn vriendin in Hilversum In april 2018 hebben we samen een dochter gekregen.

Stuur Jan een bericht