Coach ‘Hans Versteegh’ aan het woord

Sinds 1997 werk ik als coach. Ik ben gecertifieerd Senior Coach & Relatietherapeut. Kom je een vrijblijvende intake doen? Je bent van harte welkom in de praktijk te Vaassen (nabij Apeldoorn).

"Niemand zei dat het eenvoudig zou zijn" is voor mij één van de belangrijkste quotes van mijn leermeesters. Het betekent dat je precies daar moet kijken waar het 't moeilijkst is. Daar ligt meestal de oplossing om weer verder te kunnen, om grote stappen te zetten in je persoonlijke ontwikkeling, leiderschap. We starten met een intake en het maken van afspraken, zoals over vertrouwelijkheid. Vervolgens hebben we meerdere sessies en meestal kun je al snel zelf verder. Aan het eind evalueren we.

Coach methode

Mijn werkwijze laat zich het beste beschrijven als eclectisch. Dat wil zeggen dat ik gebruik maak van verschillende technieken/methoden, die op dat moment het best aansluiten bij je leervraag of wat nodig is. Mijn begeleiding is gebaseerd op de Humanistische Psychologie: elk mens is uniek en kan zelfstandig, in vrije wil, besluiten nemen. Ik heb trainingen gevolgd in de Transactionele Analyse(TA), NLP en Systemisch Werken(SW), waarbij SW ook wel bekend is van de familieopstellingen.

Coach achtergrond

Mijn achtergrond is technische-bedrijfskunde (elektrotechniek), daarnaast heb ik mij verdiept in economie en strategisch personeelsmanagement. Ik heb coach-opleidingen gedaan bij o.a. Piet Weisfelt & Partners en Phoenix Opleidingen (Wibe Veenbaas). Ook heb ik de opleiding Verlieskunde bij Herman de Mönnink gevolgd en begeleid ik mensen met vragen rond verlies en rouw. Bij Phoenix Opleidingen heb ik verdiepingsopleidingen gevolgd in Systemisch Werk en Relatietherapie. Naast mijn werk als zelfstandig coach en relatietherapeut heb ik een (deeltijd)managementbaan bij de overheid en ben ik lid van twee coach-poolsDe afwisseling tussen mijn werk als manager en als coach zorgt ervoor dat ik scherp blijf. Ik vind het belangrijk om mijzelf regelmatig te scholen/verdiepen en zit meestal in meerdere intervisiegroepen.

Ik beschouw het vak van coach als een ambacht, waarin ik door jarenlange ervaring gegroeid ben naar meesterschap. Daardoor weet ik wat mijn mogelijkheden zijn, maar ook waar mijn grenzen liggen. Veel cliënten hebben zichzelf verder kunnen ontwikkelen, en (echt)paren hebben hun relatie kunnen verbeteren doordat ze meer zicht kregen op hun eigen geschiedenis. Managers die ik heb gecoacht ontwikkelden veel meer eigenheid waardoor ze beter in staat waren om sturing te geven aan hun (persoonlijk) leiderschap en daardoor succesvoller werden.

Stuur Hans een bericht