Coach opleidingen

Coachopleiding - Geslaagden Euroforum jaaropleiding 2012

Geslaagden van de Euroforum Jaaropleiding tot coach 2011-2012, waarvoor Coaching Nederland de coaches, trainers en content heeft mogen verzorgen. 

Coachopleiding

Het is onze intentie om bezoekers van onze website, ook die op zoek zijn naar een coachopleiding, onafhankelijk te informeren. Daarvoor werkt Coaching Nederland momenteel aan een overzicht van coachopleidingen in Nederland. Naar aanleiding daarvan wordt met alle ons bekende opleidingen contact opgenomen om informatie aan te leveren voor de lijst. Wij hopen dat we de lijst op zo kort mogelijke termijn te kunnen publiceren.

Wilt u nu reeds advies inzake de juiste coachopleiding? Stuur dan een bericht via de contactpagina. Daarna wordt er telefonisch contact met u opgenomen. Totdat het overzicht klaar is adviseren wij u kostenloos.

Ook bieden we opleidingsinstituten die hun gegevens hebben aangeleverd de mogelijkheid op deze pagina te adverteren, zodat we het informeren van bezoekers van de site gratis kunnen houden.

Ik wil graag advies inzake het volgen van een coachopleiding.

<!–
Coaching Nederland helpt mensen die willen leren coachen bij het selecteren van de voor hen juiste opleiding. Daarvoor hebben wij een vergelijkend overzicht samengesteld van nagenoeg alle belangrijke coachopleidingen die in Nederland te vinden zijn. U kunt zelf een opleiding selecteren of daarin persoonlijk worden ondersteund door een onafhankelijke coach.

Voor de ondersteuning bij de keuze van de voor u mogelijk meest passende opleiding kunt u hulp vragen aan de 100% onafhankelijke expert op het gebied van coachopleiding. Een expert omdat hij zich tien jaar lang heeft bezig gehouden met het geven van advies namens de NOBCO (de brancheorganisatie voor professionele coaching) en, in opdracht van Coaching Nederland het opleidings overzicht heeft samengesteld. De kosten voor zijn online- of telefonische ondersteuning zijn € 1,50 per minuut.

Persoonlijke Ontwikkel Programma´s

Coaching Nederland heeft een reeks online Persoonlijke Ontwikkel Programma´s ontwikkeld.
Deze  zogenaamde ePOP´s zijn bestemd voor mensen die op korte termijn blijvende vooruitgang willen boeken in een bepaalde vaardigheid of kennisgebied en liever ‘on-the-job’  leren.

De duur van een ePOP´s is minimaal twee weken voor een korte doorontwikkeling van een ´primaire vaardigheid´ tot maximaal tien weken voor de wat grotere thema’s, waarvan de ontwikkeling meer tijd vraagt. De themaprogramma’s zijn samengesteld uit een voor dat thema toepasselijke reeks primaire vaardigheden en noodzakelijk theoretische ondersteuning.

In tegenstelling tot de traditionele ´opleiding´ volgt de ePOP een revolutionair nieuwe benadering om het duurzame leereffect op het hoogst haalbare niveau te realiseren. Vanuit het principe dat de praktijk de beste leermeester is, worden de vaardigheden onder 24/7 begeleidend oog van een ervaren on-the-job-coach in de praktijk ontwikkeld. Er kan op dagelijks niveau online contact zijn met de coach. Het geheel wordt onderbouwd door pragmatische stukjes theorie om het bewustzijn en daarmee de keuzevaardigheid inzake de aan te leren vaardigheid te vergroten.

Een ePOP is een mix van de volgende 7 componenten:
1. Een intakegesprek met de professionele personal coach.
2. Praktijkoefeningen om de gewenste vaardigheid in het dagelijks leven te ontwikkelen.
3. Experimenten waarmee de grenzen van het huidige vaardigheidsgebied worden opgerekt.
4. Een deel waarin theoretische begrippen en modellen omtrent het thema worden behandeld. Het gaat hier om de ´basiskennis´ die noodzakelijk is om bewuster met de praktijkoefeningen aan de slag te kunnen.
5. Oefeningen om de theorie te doorgronden.
6. 24-7 online on-the-job ondersteuning door een personal coach.
7. Een begin- en eindmeting om het leereffect te meten.

Hieronder staat de lijst met momenteel beschikbare ePOP’s. Mocht de door u gewenste vaardigheid of thema er nog niet bijstaan, laat het ons dan weten. Er worden momenteel meerdere nieuwe modules en thema’s ontwikkeld. Het kan goed zijn dat de ontwikkeling van de ePOP over de door u gewenste vaardigheid ver gevorderd is en binnenkort aan de lijst wordt toegevoegd.

Thema´s

Stress-management, Time-management, Team-management, Meer zelfvertrouwen, Spreekvaardigheid, Schrijfvaardigheid

Primaire vaardigheden

Beter luisteren, ´Nee´ zeggen, Consuminderen, Smakelijk eten, Zelfreflectie, In het ´hier en nu´ zijn
–>